Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

En Jaume Vidal i Vidal, “Carboner”, va fundar Les Gralles del Baix Penedès l’any 1976. A partir del 1981 la formació original es va ampliar amb la incorporació de grallers i gralleres joves. Des de llavors, la formació i integració de nous/ves sonadors/es al grup ha estat constant.

Com a característica de grup, cal mencionar la pervivència del so i el timbre d’abans, fet que demostra l’arrelament d’aquest art a la nostra vila. Els membres de les Gralles del Baix Penedès actuen sense uniforme propi, deixant entreveure la informalitat de la gent d’abans.

Fins l’agost de 2014 han estat acompanyant els Nens del Vendrell en les seves actuacions. Actualment, les gralles acompanyen de forma regular alguns grups de l’Embarcada (Ball de la Patatuf, Ball de Figuetaires, Ball de Cavallets, Ball de les Gitanes, Ball de Bastons) i a més a més, també actuen en altres festes populars com les festes dels barris amb les matinades i les processons. Com a peces tradicionals cal remarcar les matinades curtes i llargues, el toc de castells, vermut, processó i ofertori, entre d’altres.

 

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Copyright © 2021 L'Embarcada. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.