Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

El Ball de Cintes és un ball originari de les Preses, a la Vall d’Hostoles, a la Garrotxa, que forma part del grup de danses anomenades de l’Arbre de Maig (tradicions que fan culte de les divinitats de la natura per obtenir una bona collita). Al Penedès, es comença a ballar a les Roquetes l’any 1975 i ho fan, a diferència de les Preses, només noies i un noi que fa d’estaquirot (que aguanta les cintes).

L’any 1986 es comença a ballar a Vilanova i la Geltrú i al 2010 a El Vendrell. Al Penedès, aquests balls són una variant del Ball de Cintes de les Preses, al qual s’ha donat caràcter propi amb la música, la coreografia i un aire mediterrani en el vestuari. Jordi López en va compondre la música i Montse López va fer la coreografia.

Les dones van amb faldilla i brusa de color blanc, acolorit per les cintes que surten de la cintura, i una armilla blava amb ribets verds. Els homes porten pantalons i camisa blanca, una armilla de color verd i blau i una faixa també d’aquests dos colors. Tots calcen espardenyes blanques amb vetes blaves i verdes (els colors del Vendrell). El Ball de Cintes pertany al grup de balls anomenats “balls blancs”, perquè el vestit té com a base aquest color. Està format per 16 dones que dansen en dos quadres (8/8) i dos homes (estaquirots). Les cintes, al ritme de la música de les gralles, es van trenant i destrenant al braç de l’estaquirot, mentre les dones dansen plegades en dues fileres al voltant seu.

Un grup de gralles amb timbal acompanya el Ball.

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Copyright © 2021 L'Embarcada. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.