Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

És un ball gairebé exclusiu de contrades vinícoles, el seu origen radica en festes i cerimònies de les veremes, en les quals havia estat freqüent simular la construcció d'una bota, que els dansaires feien amb l'entreteixit de llurs cèrcols tots adornats de flors i pàmpols, demostració ben significativa de que es ballava cap el mes d'octubre, en el curs de la verema, quan encara tenen pàmpols els ceps.

El nom del ball de Cercolets ve del complement que fan servir a l’hora de ballar, ja que els nens i nenes d’aquest ball, ballen amb una mena de cèrcols guarnits amb flors i tires de colors vermelles, verdes i negres.

Al Vendrell, el ball de Cercolets es va crear a l’any 2009, aquest ball està pensat per infants d’entre 10 i 12 anys, i la indumentària que porten, són una camisa i uns pantalons blancs, una faixa vermella, un mocador de flors de color vermell i un altre de quadrets blancs i vermells , una faldilla negra amb detalls vermells i finalment els camalls de color vermell.

Hi participa sempre un infant més petit que els fa d´enxaneta, donant el toc final al ball que acaba amb una mena de figura entre tots els balladors, l´enxaneta puja a dalt i crida: “ Visca Santa Anna”, “ Visca el Vendrell” i “ Visca Catalunya”.

Els instruments que acompanyen musicalment al ball són: el sac de gemecs, el flabiol i el timbal.

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Copyright © 2021 L'Embarcada. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.