Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

El Ball de Patatuf es recupera a l’any 1984 a través del esbart, conjunt de tots els balls de cultura popular. Aquests balls s’originen dintre de les poblacions per mostrar la seva imaginació. L’origen d’aquest ball ve d’una llegenda que parla sobre una minyona anomenada Teresa, ella s’encarregava de fer les feines a la costa com ara bé cuinar

L’origen d’aquest ball ve d’una llegenda que parla sobre una minyona anomenada Teresa, ella s’encarregava de fer les feines a la costa com ara bé cuinar, la Teresa estava enamorada d’un dels pescadors que voltava per la costa que es deia Tonet, però enTonet festejava amb moltes noies. Un dia la Teresa anava tota carregada amb les seves olles i el menjar, va escoltar al Tonet que parlava amb algú, i va decidir emparrar-se sobre unes pedres del marge, i tan carregada com anava, ella i totes les olles, pots i cassoles van caure a terra, originant així un so que onomatopeic que quan queia a terra sonava pa-ta-tuf. L’endemà tota la gent del poble s’havia assabentat del que havia passat, així que van agafar olles i cassoles, per fer soroll, ballaven i cridaven el nom de Patatuf com a burla cap a la Teresa. I d’aquí sorgeix el ball de Patatuf.

Aquí al Vendrell, el Ball de Patatuf va arribar a l’any 2008, hi formen part vint infants de entre 5 i 8 anys, la seva indumentària és inspirada en la gent del camp: pantalons blancs, camisoles negres, un mocador de fer farcells i camalls de color taronja.

La Minyona Tafanera, la Gegantona acompanya a l’hora de ballar, la qual va ser un regal de Ramón Aumedes, també porta la indumentària conjuntament amb els balladors, i consta de un vestit taronja, amb un davantal de quadres, i va carregada d’olles i cassoles.

La música de les gralles i un timbal de Gralles Baix Penedès els acompanya sempre.

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Copyright © 2021 L'Embarcada. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.