Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

L'Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, L'Embarcada, neix el maig del 2006 fruit de la unió en una mateixa associació del Ball de Bastons del Vendrell, recuperat l’any 1979, les Gralles del Baix Penedès i els membres que durant el primer any van impulsar la recuperació del Ball de les Gitanes i el Ball de Pastorets

La principal finalitat per la qual es crea L’Embarcada és la de potenciar i donar a conèixer les manifestacions de cultura popular a les festes locals amb una doble missió, la promoció de la participació de la població en les tradicions i festes populars i el recolzament de noves iniciatives populars.

L’any 2007, l’Embarcada impulsa el Ball de Panderos, un ball tradicional del Penedès. En els primers dos anys de vida, l’entitat assoleix una xifra de 200 socis i comença a treballar en la organització d’activitats de divulgació de la cultura popular a la població més enllà de les festes locals i impulsa treballs i estudis de recerca històrica tradicional.

L’any 2008 es recupera el Ball de Valencians, ball amb uns orígens directament lligats als castells i amb constància al Vendrell des de finals del S.XIII. Al mateix any, i amb l’objectiu que l’Embarcada sigui un espai de trobada per persones de qualsevol edat que tinguin ganes de participar en la vida cultural de la vila, es crea una línia d’entremesos d’edats infantils, el Ball de la Patatuf, inicialment comprès per infants de 6 a 8 anys i el Ball del 4 de Març, basat en el Ball de Cavallets i ambientat en un fet històric significatiu de la nostra vila que va passar durant la guerra Carlina de 1874.

Durant l’any 2009 L’Embarcada recupera un nou ball infantil, el Ball de Cercolets format per infants de 9 a 11 anys. Aquest any, per primera vegada L’Embarcada realitzà una sortida fora de Catalunya amb tres de les seves seccions, el Ball de Pastorets, el Ball de Bastons i les Gralles del Baix Penedès. Durant el 2010 l’Embarcada torna a créixer impulsant un nou ball, el Ball de Cintes actualment format per uns 25 balladors. Posteriorment, al 2011 i per motius d’edat el Ball del 4 de Març es convertirà en el Ball de Faixes amb infants de 12 a 16 anys. Amb el ball de Faixes, L’Embarcada es consolida com una agrupació de cultura popular amb 10 seccions, amb més de 200 balladors i músics i amb més de 350 socis simpatitzants.

L’any 2014, es crea el Ball de Figuetaires amb la finalitat de reorganitzar les franges d’edat dels balls infantils per tal de donar millor resposta a la demanda i a les necessitats dels grups. Finalment, l’any 2016 es crea el ball de cavallets, un ball adult, utilitzant els cavalls de l’antic Ball del 4 de Març.

Actualment, l’entitat conta amb 11 seccions i amb més de 600 socis.

Contacta'ns

C/ de les Hortes, 7 43700 - El Vendrell
Catalunya - Espanya
Escriu-nos aquí

Copyright © 2021 L'Embarcada. Tots els drets reservats.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.